Barnens festival

På Urkult är barnen viktiga och har en central plats. Här deltar barnen i det stora äventyret. Här möts alla över generationsgränser. Här är alla välkomna. Nöjen serveras för alla sinnen. De minsta ska också vara nöjda med sitt besök. Vuxna ska kunna känna tillit, kunna tillåta de små extra frihet. Tryggheten värmer, både från människor och plats. Barnen är de som ska växa upp, vilja återvända, bli ungkultare, bli vuxna, minnas, föra vidare, sätta spår i nya små sinnen. Det är sådana små frön som ska växa till en bättre värld. Kolla in aktiviteter för barn här!


Bjarte Edvardsen 2012

Foto Bjarte Edvardsen 2012


Cirkustältet

På gräsmattan utanför Hembygdsgården reser vi det stora blåa cirkustältet. Här spelas det teater, berättas sagor och musiceras. Artisterna kommer från när och fjärran. Det mesta är tänkt för barn, men passar ibland också lika bra för vuxna. När tältingången stängs igen och föreställningen börjar, förflyttas publiken in i fantasins äventyrliga och magiska värld. Biljetter till Cirkustältets föreställningar kostar 20 kr, de säljs i biljettkuren utanför tältet en timme innan föreställning.

Foto Bjarte Edvardsen

Foto Bjarte Edvardsen 2012

Foto © Jenny Staaf 2014

Foto Linda Stolpe Margenberg

Foto Linda Stolpe Margenberg 2011


Urspel

Det första som möter barnen inne på festplatsen är Urspel. Urspel är barnens plats på Urkult. Här kan galna, lyckliga barn gå på lina eller styltor, känna magpirret när de gungar i stora gungor, delta i medeltida spel eller bara sitta och mysa runt den ständigt levande elden. Varje år byggs Urspelsplatsen upp på nytt, av en grupp lekfulla och kluriga volontärer, som gör allt för att barnens plats på Urkult ständigt ska vara årets höjdpunkt.

Foto Katarina Norström 2011

Foto © Jenny Staaf 2014