Marknaden

Urkults mål är att genomföra festivalen i solidaritet med människor och natur, därför är allt som säljs inne på festplatsen och på marknadsgatan ekologiskt, lokalproducerat och etiskt schysst så långt det är möjligt. För oss på Urkult är det viktigt att skapa en festival som ger så lite negativa avtryck på miljön som möjligt. Det är en utmaning när det är så många personer på samma ställe samtidigt, vi kan inte göra det själva utan behöver ha er i publiken med oss i arbetet, det är tillsammans som vi kan göra det möjligt. Förbud mot försäljning av varor som kan skada människa, djur eller natur.

Marknaden är nu fullbokad, välkommen nästa år 2018 med ansökan!

Platser på marknadsgatan är uppdelade i 3 meters-sektioner och kostar 2 200 kronor, el kostar 550 kronor för den som vill hyra det också. En festivalbiljett ingår. Marknadsbodarna inne på festivalområdet kostar 2 750 kronor och då ingår el och två festivalbiljetter. Camping ingår aldrig i marknadshyran.

Ansökan är bindande. Bekräftelse skickas skriftligen eller per e-post och då får Ni veta om Ni får plats eller inte. Avbokar Ni innan sista inbetalningsdag, (se fakturan som medföljer bekräftelsen), får Ni hela platshyran tillbaka. Efter sista inbetalningsdag, men senast två veckor före marknaden, behöver Ni bara betala halva hyran. Lämnar Ni återbud senare än två veckor före första marknadsdagen måste Ni betala hela hyran och om ni inte står på platsen när marknaden startar säljer vi platsen till någon annan och Ni måste ändå betala platshyran.

Maten

Av de matförsäljare som finns på området kräver vi att deras råvaror är ekologiska, vi hjälper också till att förmedla kontakt med lokala producenter för att öka andelen lokalproducerad mat. Ekologisk mat framställs utan bekämpningsmedel vilket håller vatten och mark renare. Att främja lokalt producerad mat ger färre och kortare transporter och främjar en levande landsbygd i Norrland.


Vi har en ambition och vilja att ha så många föreningar som möjligt som matförsäljare.
Urkult själv som förening säljer pannkakor på området vilket vi gjort sedan 2003. Det är en tanke att ha något enkelt och igenkännande för alla de barn som finns på festivalen.


Vill du sälja mat på festivalen? maila till mat[at]urkult.se
Matmarknaden är nu fullbokad, välkommen nästa år 2018 med ansökan!