Marknaden

Hej! Vill du vara med som utställare på Urkults marknad under festivalen? Vi vill utveckla marknadsutbudet och söker därför olika hantverkare, det kan t ex vara instrumentbyggare, textilvävare, snickare/träsnidare, smed, skulptör, konstnär eller annat kreativt skapande. Vi behöver tyvärr inga fler smyckestillverkare då vi redan har ett brett utbud. Intresserad? I så fall skicka in din ansökan direkt här nedan, scrolla ned och klicka på länken Ansök om marknadsplats 2017!

Urkults mål är att genomföra festivalen i solidaritet med människor och natur, därför är allt som säljs inne på festplatsen och på marknadsgatan ekologiskt, lokalproducerat och etiskt schysst så långt det är möjligt. För oss på Urkult är det viktigt att skapa en festival som ger så lite negativa avtryck på miljön som möjligt. Det är en utmaning när det är så många personer på samma ställe samtidigt, vi kan inte göra det själva utan behöver ha er i publiken med oss i arbetet, det är tillsammans som vi kan göra det möjligt. Förbud mot försäljning av varor som kan skada människa, djur eller natur.

Platser på marknadsgatan är uppdelade i 3 meters-sektioner och kostar 2 200 kronor, el kostar 550 kronor för den som vill hyra det också. En festivalbiljett ingår. Marknadsbodarna inne på festivalområdet kostar 2 750 kronor och då ingår el och två festivalbiljetter. Camping ingår aldrig i marknadshyran.

Avbokning
Det är viktigt att Ni avbokar så snabbt som möjligt, när Ni vet att Ni inte kan komma. Utebliven betalning räknas inte som avbokning, utan Ni måste meddela oss.
Ansökan är bindande. Bekräftelse skickas skriftligen eller per e-post senast 30 april, då får Ni veta om Ni får plats eller inte. Avbokar Ni innan sista inbetalningsdag, (se fakturan som medföljer bekräftelsen), får Ni hela platshyran tillbaka. Efter sista inbetalningsdag, men senast två veckor före marknaden, behöver Ni bara betala halva hyran. Lämnar Ni återbud senare än två veckor före första marknadsdagen måste Ni betala hela hyran.

Om ni inte står på platsen när marknaden startar säljer vi platsen till någon annan och Ni måste ändå betala platshyran.

Ansök om marknadsplats 2017!

vid frågor maila till marknaden[at]urkult.se


Maten

Av de matförsäljare som finns på området kräver vi att deras råvaror är ekologiska, vi hjälper också till att förmedla kontakt med lokala producenter för att öka andelen lokalproducerad mat. Ekologisk mat framställs utan bekämpningsmedel vilket håller vatten och mark renare. Att främja lokalt producerad mat ger färre och kortare transporter och främjar en levande landsbygd i Norrland.

Vill du sälja mat på festivalen? maila till mat[at]urkult.se


Årets matutbud

Vi har en ambition och vilja att ha så många föreningar som möjligt som matförsäljare.
Urkult själv som förening säljer pannkakor på området vilket vi gjort sedan 2003. Det är en tanke att ha något enkelt och igenkännande för alla de barn som finns på festivalen.
Därutöver finns Skogsnäs kulturförening som säljer falafel i bröd med tillbehör (vegan), samt köttbullar och potatismos.
Veganköket har en helt vegansk meny (även glutenfritt alternativ). Både de och Skogsnäs kulturförening har varit med oss i många år.
Därutöver har vi en privat företagare som har både kött och fisk med tillbehör på sin meny.
Samt en företagare som säljer pizza och wraps, som har varit med ett par år.
Vi kommer även ha en aktör som säljer soppa med bröd, samt även någon enklare fika, smörgås, kaka, kaffe och te.