Hitta till Näsåker

Näsåker ligger i Ådals-Lidens socken som har runt 1300 invånare. Från Näsåker till närmaste staden Sollefteå är det 43 km.

Här har vi samlat olika alternativ att ta sig hit på. Du kan välja mellan både buss och tåg eller varför inte samåkning. Bra att veta är att det finns begränsat med utrymme för bilar. 

Lokaltrafik

Din Tur kör lokalbussar från bland annat Sundsvall och Östersund. Obs! Inga kontanter på lokalbussarna.

Dintur

Urkult sätter in kompletteringstrafik mellan Sollefteå och Näsåker i samband med festivalen, dessa kommer tyvärr inte finnas med i de reguljära turlistorna.

OBS!

Biljett för kompletteringsbussarna till Näsåker köpes endast via SWISH. Biljett till Sollefteå på söndagen går även att köpa på Markusgårdens festivalkansli. Swishnummer kommer finnas på bussarna. Swish-betalning eller Markusgården-biljett uppvisas för busschauffören vid påstigning.

Biljettpriser:
65 kr vuxen 
40 kr under 18 år/ålderspensionär. 

SJ

SJ kör tåg till exempelvis Sundsvall och Kramfors, sedan är det länsbuss som gäller. Boka din resa till Sollefteå och ta en kompletteringsbuss därifrån.

SJ

Urkultståget

Åk prisvärt och direkt från Stockholm till Ådals-Lidens station i Näsåker, 600 meter från festivalen. Livemusik och trevligt umgänge ombord! Mer info hittar du på Urkultståget
Urkultståget drivs av Ådalslidens Järnvägsvänner.
Vi annonserar på vår Facebook-sida och här när biljetter finns att köpa!

Glädjetåget

Samåk i buss från Stockholm direkt till Näsåker. Genom att arbeta i anarkistisk anda så manifesterar Kooperativet Kontrabuss principen om ickeägande, uppmuntrar till personlig aktivitet och ansvarstagande. Kontrabuss strävar för global och lokal resursbesparing. Skicka ett mejl till urkult@gladjetaget.org för info.

Y-buss

Y-buss kör bussar till och från Urkult, med ombordstigning på ett flertal orter mellan Stockholm och Näsåker.

Y-buss

Lapplandspilen

Lapplandspilsbussen går mellan Stockholm och Mo i Rana och stannar även vid Flintabaren i Näsåker. OBS går bara vissa dagar. Avgång måndagar och fredagar från Stockholm återresa söndagar och torsdagar.

Telefon 0940–150 30

Lapplandspilen

Skjutsgruppen

Skjutsgruppen utgörs av tusentals privatpersoner som delar fordon för att det är billigt, miljövänligt och roligt. En av de största grupperna handlar om Urkult.

Parkering

För dig som reser med egen bil är det viktigt att känna till att parkeringsmöjligheterna i Näsåker är begränsade.

Under festivalen råder tillfälligt parkeringsförbud i byn samt utefter nipan, för att räddningstjänst och ambulans måste kunna ta sig fram. Den som parkerar efter gatan kan få parkeringsböter. 

Det bästa alternativet är att ställa bilen på den stora ”Kyrkparkeringen” för besökare ca 500 meter från festplatsen, mellan kyrkan och riksväg 90, intill Sigges Familjecamping. 

Parkering kostar 50 kr för en dag eller 100 kr hela festivalen. Betalning med Swish eller kontant. Om du flyttar din bil har du lämnat din plats och behöver betala på nytt om du vill parkera igen (max 50 kr om du redan har betalat en gång). Det finns gott om platser på parkeringen.