Solidaritetstorget

Solidaritetstorget är en mötesplats för miljö-, fred- och solidaritetsfrågor.
Här samlas olika organisationer under parollerna hållbar utveckling, demokrati och solidaritet hittar du här. Ett smörgåsbord av aktiviteter, information och utställningar. Håll ögonen öppna under festivalen för organisationernas filmer, workshops och seminarium!

Hej! Vill ni vara med på Solidaritetstorget under Urkult 2017?!

Hoppas ni vill forma Solidaritetstorget tillsammans med oss under Urkult 3-5 aug och skapa fina möten. Solidaritetstorget är en mötesplats där frågor om fred, miljö och solidaritet diskuteras mitt på festivalområdet.

Som organisation har ni möjlighet att även hålla i ett program men det finns begränsade platser. På er programtid (ca 60 min) kan ni visa film, bildspel eller hålla i föredrag. För att komma med i programmet ska ni senast höra av er till oss senast den 7 april. Efter det gör vi ett urval.

Som deltagare på Solidaritetstorget förväntas det att ni ska vara aktiva. Fokus är på samtal och dialog. Det kommer finnas möjlighet till kortare framträdanden (tal, ceremonier, sång och musik) på torget.

Viktigt datum! 7/4 Sista datum för att komma med i programmet

Kontakta Helena Eriksson / Olle de Vahl soltorget[at]urkult.se

Foto © Sture Marklund

Foto Benny Borell

Foto Benny Borell

Soltorgets program i biosalongen

Programmet för 2017 läggs upp så fort det är klart!
Här nedan finner du information om varje filmvisning och tider de visas på Markusgården.

Delta i samtalet om de stora frågorna.
Titta in och se vad organisationerna har för sig eller besök Markusgårdens biosalong som är fylld av film och föreläsningar!

Foto Benny Borell

Foto Benny Borell