Trad.Attack! uppträder i alla EU-länder för att hedra Estlands hundraårsjubileum!

Pressrelease: 2018 är det 100 år sedan Estland bildades, detta ska firas och bli det största eventet i Estlands historia. Det internationella programmet kommer släppas under andra halvan av 2017 när Estland blir värd för EU och kommer fortsätta under 2018 som en del av hundraårsfirandet.

Det estniska bandet Trad.Attack! firar dessa historiska mål i landets historia genom att ge en modern vision av den traditionella estniska folkmusiken, med spelningar i alla EU-länderna.

Turnén sker från 1 juli 2017 till 31 december 2018, och tar bandet till bland annat Kaustinen festivalen i Finland, Rudolstadt festivalen i Tyskland, Urkult i Sverige och många fler. Bandet har redan spelat i 26 länder runt i världen och satt Estland på kartan.

Enligt bandets gitarrist, Jalmar Vabarna så består repertoaren enkom av estnisk musik, även material från arkiven som är runt 100 år gamla. “ På våra konserter så delar vi ofta fakta om dessa musikarkiv, gamla musiktraditioner och dåtidens sjungande mödrar. Som en del av turnén kommer det även hållas workshops om Estland, traditionell musik och instrument och offentliggöra Estland som ett mystisk och lockande land där traditioner är högt uppskattade. Vi vill dedicera den här turnén till de två främsta målen att fira hundra år och Eu-värdskapet, genom att bjuda vår musik till alla länder inom EU.”

Trad.Attack!s europaturné är utvald som ett av projekten som finansieras av Estonia 100 som en del av Estonia 100 och EU-värdskapet delaktiga internationella program som innehåller evenemang för att promota Estland i andra länder under 2017 och 2018.

tradattack2