Vanliga frågor

Hur köper jag biljetter?
Ju tidigare du köper biljett, desto billigare är priset!
Se mer information om Biljetter.
Om du inte vill köpa biljett, anmäl dig som Volontär!

Hur bor en på Urkult?
Näsåker är en liten by, men under festivalen poppar det upp flera olika campingar. Se vår sida om Camping & Logi för mer information om boende.

Finns det mat?
På festplatsen serverar vi god ekologisk mat av olika sorter. I Näsåker finns även Coop Nära, ICA, Ingelas Café samt pizzerian Flintabaren. Läs mer på:Marknad & mat

Får en ta med sig dryck in på området?
Nej. Däremot kan du ta med en tom flaska att fylla vatten i. OBS Glasflaskor är förbjudet. Vatten finns innanför entrén.

Kan jag ringa?
Det är inte säkert att mobiltelefonen har täckning, endast Telias abonnemang brukar fungera tillfredsställande i Norrland. Bestäm en mötesplats! Du kan ladda mobilen och använda internet (kortare stunder) på Markusgården.

Foto Bert Öhman 2015

Finns det pengar i glesbygden?
Kontanter är fortfarande det bästa betalningsmedlet på festivalen, men det finns begränsade möjligheter att ta ut pengar. Därför är det bra att ta med sig cash. På vissa ställen, som i entrén och i polettboden till pubarna går det att betala med kort.

Är festivalen tillgänglig?
Urkult äger rum i ett naturskönt område, där tillgängligheten är begränsad på sina ställen. Läs mer om Tillgänglighet.

Får hunden komma?
Det är förbjudet att ta med hund in på festplatsen. För hundens egen skull, ta inte med den till Näsåker under festivalveckan.

Var kan jag köra bil och parkera?
Under festivalen finns en vägbom vid kyrkan. För att köra förbi den behövs ett bilpass, som hämtas på Markusgården (under festivalen) eller på Urkults kontor (innan festivalen). Under festivalen råder tillfälligt parkeringsförbud i byn samt utefter nipan, för att räddningstjänst och ambulans måste kunna ta sig fram. Den som parkerar efter gatan kan få parkeringsböter. Det bästa alternativet är att ställa bilen på den stora parkeringen mellan kyrkan och riksväg 90, intill Sigges Familjecamping. Där kostar det 50 kronor att parkera per dygn. Där finns det gott om platser.

Hur är det med alkoholen?
Du får inte föra med dig alkohol in på festplatsen, inte heller glasflaskor. Vi serverar öl, vin och cider och för att kunna göra det så måste vi följa lagar och regler.

Vad händer med upphittade saker?
Upphittade saker lämnas till festivalkansliet på Markusgården eller Informationsboden inne på festplatsen. Efter festivalen lämnar vi sånt som plånböcker och mobiltelefoner till Polisen i Sollefteå. Det som finns kvar efter festivalen samlas på Urkultskontoret i Näsåker.