Volontär - info för 2017

Utan volontärer – inget Urkult. Varje år jobbar cirka 600 volontärer med att gemensamt skapa och driva en fantastisk festival. I utbyte mot festivalband, fika och gratis camping på volontärcampingen jobbar du 12 timmar, eller mer om du vill, under festivalen oftast uppdelat på 2-3 pass.

Du blir placerad i en arbetsgrupp, exempelvis miljögruppen, vaktgruppen eller pannkaksgruppen. Varje grupp har en ansvarsperson. Ansvarspersonen (eller ibland volontärsamordnaren) mailar ut information och så småningom schema till volontärerna. Många ansvarspersoner har ett introduktionsmöte med alla volontärer innan arbetet drar igång, om så är fallet kommer även det informeras i förväg via mail.
Vi kräver att du är helt nykter under dina arbetspass.

Volontärsamordnaren börjar jobba ungefär i mitten av juni men svarar på mail redan under våren. Fr.o.m. vecka 26 börjar vi placera ut volontärer i de olika arbetsgrupperna, den som sökte först, blir först placerad. För tidigare festivaler har vi behövt ytterligare volontärer ända in till festivalveckan.
Om ni har frågor hör gärna av er till volontar@urkult.se

Volontäransökan för Urkult 2017 öppnar 1 maj, länk till ansökningsformuläret kommer då att dyka upp här. Vi ser fram emot din ansökan!

Foto Hampus Hagstedt

Foto Hampus Hagstedt 2012


Foto Hampus Hagstedt

Foto Hampus Hagstedt 2012