MARKNAD & MAT

Ett brett utbud av schyssta produkter

 

URKULTS SCHYSSTA MARKNAD

Vi ställer höga krav på våra marknadsutställare

Alla som står innanför banderollen ”Urkults schyssta marknad” uppfyller våra krav så att du som konsument kan vara säker på att det du köper är schyssta produkter. Ett av Urkults mål är att genomföra festivalen i solidaritet med människor och natur, därför ska allt som säljs inne på festplatsen och på marknadsgatan vara ekologiskt, lokalproducerat och etiskt schysst så långt det är möjligt. Vi har även Barnens marknad, en möjlighet för barnen att vara en del av ”Urkults schyssta marknad”. För oss på Urkult är det viktigt att skapa en festival som ger så lite negativa avtryck på miljön som möjligt. Det är en utmaning när det är så många personer på samma ställe samtidigt, vi kan inte göra det själva utan behöver ha er besökare med oss i arbetet, det är tillsammans som vi kan göra det möjligt. Hör av er till oss vid frågor.

Kanderade äpplen foto Liam Johnsson

Foto Liam Johansson

Vill du delta på marknaden? Har du schysst producerat hantverk, närodlade råvaror eller något annat spännande som kan passa på vår marknad?

Marknadsplatserna är fyllda för i år, men du kan fortfarande anmäla dig som reserv:

Urkults schyssta marknad foto Liam Johansson

Foto Liam Johansson

Falafel

Foto Felicia Jidborn

MATUTBUDET

Allt är ekologiskt inne på området

Bra råvaror ger god mat. Av de matförsäljare som finns inne på festplatsen och på Urkults schyssta marknad kräver vi att deras råvaror är ekologiska. Vi hjälper till att förmedla kontakt med lokala producenter för att öka andelen lokalproducerad mat.

Ekologisk mat framställs utan bekämpningsmedel vilket håller vatten och mark renare. Att främja lokalt producerad mat ger färre och kortare transporter och främjar en levande landsbygd i Norrland. Vi har en ambition och vilja att ha så många föreningar som möjligt som matförsäljare.

Pannkakeriet

Urkult själva säljer pannkakor på området vilket vi gjort sedan 2003. Det är en tanke att ha något enkelt och igenkännande för alla de barn som finns på festivalen.

Brunchen

Urkult serverar brunsch/frukost på Församlingshemmet fredag till söndag kl 9–12. Frukostbuffén kostar 100 kr och den är helt vegetarisk, det mesta är även veganskt. Även glutenfritt finns och frukosten är fri från sesamfrö. Välkomna!

Köttbullar

Foto Felicia Jiborn

Info till matförsäljare inne på festplatsen

Urkult ställer höga krav på den mat som säljs inne på området. Råvaror ska vara ekologiska, gärna närproducerade – vi hjälper gärna till att förmedla kontakt med lokala producenter.

Matförsäljningsplatserna är fyllda för i år!

Med stöd från:

Kulturrådet