SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR

SAMT KONTAKTINFORMATION

VANLIGA FRÅGOR

Hur köper jag biljetter?

Köp din biljett på Tickster via vår sida Biljetter. Ju tidigare du köper din biljett desto billigare blir det! Urkult har ett fast publiktak, så införskaffa din biljett i god tid innan du kommer till Näsåker. Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén. Om du har frågor kring ditt biljettköp ska du kontakta Tickster support.

Biljetter är ej personliga, så det kvittar vilket namn som står på den – men en biljett kan förstås endast lösas in en gång.

Går det att köpa biljetter på plats i Näsåker?
Vi har sålt väldigt många biljetter till Urkult 2022 och räknar med att det blir utsålt. Vi vill inte att det ska bli för trångt på festivalen och har därför ett fast tak om 6 750 st biljetter. Därför ska du säkra din biljett och campingplats innan du kommer till Näsåker. Köp din biljett via Ticksters hemsida eller ring 0771–47 70 70. Eventuella restbiljetter säljs i biljettkuren invid entrén till festplatsen, men räkna inte med att det kommer finnas några biljetter kvar.

Är min biljett personlig?

Biljetter är ej personliga, så det kvittar vilket namn som står på den – men en biljett kan förstås endast lösas in en gång.

Vad finns det för rabatter?

Vi försöker ha rimliga biljettpriser för alla. Vi erbjuder rabatterat pris till Unga mellan 15–17 år samt Seniorer 65+. Rabatten gäller ej för sjukpensionärer. Barn under 15 år går in gratis i målsmans sällskap.

Ingår campingplats i festivalbiljetten?

Nej, campingplats ingår inte i biljetten, men du måste ha festivalarmband för att bo på campingarna under festivalen. Det finns flera olika campingar i och omkring Näsåker att boka in sig på. Information om respektive boendealternativ hittar du på vår sida Camping & Logi. Bokningarna öppnar vanligtvis i början på maj.

Kan jag betala med kontanter?

På grund av uppstart av Urkultfestivalen efter två år i träda har vi tvingats ta det tråkiga beslutet att inte ta emot kontanter. Hanteringen av kassor och kontanter bidrar till en för stor arbetsbelastning som vi i dagsläget inte har resurser till. Vi hoppas att vi tillsammans kan hitta kreativa lösningar om så behöves för att se till att allt blir tillgängligt för alla.

De ställen som berörs av denna förändring där det endast kommer vara möjligt att betala med bankkort är Urkults entré, pubar, kurskansli/ information, biljettkur vid cirkustältet och Urkults egna matställen som pannkakeriet, godisboden och frukostserveringen på församlingshemmet.

Många marknadsstånd och matställen kommer som vanligt ta emot kontanter. Bra att veta då är att macken i Näsåker har fått en bankomat. Nytt för i år är även att polettbodarna där man tidigare köpt öl-poletter kommer vara stängda. Alkohol betalas istället vid bardisken.

Hur gör jag som vill bo inomhus?

Många hör av sig till oss angående boende. Vi har tyvärr ingen möjlighet att boka boende åt dig. Se vår sida Camping & Logi. Skrolla längst ner på sidan för uppdaterad information om andra sätt att bo på i byn.

Blir det ingen masslogi i år?

Det blir dessvärre ingen masslogi på Näsåkers skola i år. Vi hoppas att den ska vara tillbaka igen 2023. Se vår sida Camping & Logi för uppdaterad information om andra sätt att bo på i byn.

Var kan jag parkera bilen?

Under festivalen råder tillfälligt parkeringsförbud i byn, samt längs med Nipan. Allt för räddningstjänstens framkomlighet. Den som bryter mot detta riskerar böter.

Det bästa alternativet är att ställa bilen på den stora Parkeringen mellan kyrkan och Riksväg 90, intill Sigges Familjecamping. Se vår sida Hitta till Näsåker för mer information.

Under festivalen finns en vägbom vid kyrkan som hindrar obehöriga att köra in på Prästnipan. Boende kan innan festivalen, hämta bilpass på Urkults kontor. Under själva festivalen hämtas passen på Markusgården.

Var kan jag ladda min elbil?

Det finns dessvärre inga laddstolpar i Näsåker än.

Kan jag känna mig trygg på festivalen?

När många samlas på ett och samma ställe kan en olycka hända lätt. Visa dig och dina medmänniskor att du bryr dig och ta hand om varandra! Se vår sida Trygg festival för mer information.

Är det farligt att bada i älven?

I Nämforsen, alldeles nära festivalområdet, ligger ett vattenkraftverk där vatten släpps på i stora mängder ett par gånger om dygnet. Det blir väldigt strömt både på ovansidan och nedsidan om kraftverket – och det finns kraftiga undervattensströmmar.

I en skyddad vik ovanför kraftverket ligger badplatsen, här är det säkert att bada! Så ta med dig din sim- och leklust till badplatsen istället för att riskera att bli turbinklet!

Vad gör jag om det regnar?

De flesta konserter hålls utomhus så ta med er regnkläder? Regnponchos säljs på Markusgården och i Informationsboden inne på festplatsen.

Ska jag ta med hunden?

Det är förbjudet att ta med hundar eller andra husdjur in på festplatsen, med undantag för ledarhundar samt servicehundar i tjänst. För hundens egen skull, ta inte med den till Näsåker under festivalveckan!

Vad får jag INTE ta med in till festplatsen?

Vi tillåter inte att vätskor, glasflaskor, cyklar, hundar eller andra djur följer med in på området. Inte heller campingutrustning, så som yxa eller kniv.

Finns det mobiltäckning i Näsåker?

Urkult äger rum i det inre Ångermanland, där samhällsservicen ibland lämnar mer att önska.

Telia, Halebop och Tele2 fungerar bra i Näsåker.

Andra abonnemang kan det vara värre med.

Är festivalen tillgänglig?

Urkult äger rum i ett naturskönt område, där tillgängligheten är begränsad på sina ställen. På vår sida Tillgänglighet hittar du mer information.

Var hittar jag mina borttappade saker?

Upphittade saker lämnas in till festivalkansliet på Markusgården, Navet intill Entrén eller Informationsboden inne på festplatsen. Det som finns kvar efter helgen samlas på Urkults kontor. Alla värdesaker överlämnas till Polisen i Sollefteå efter festivalen.

Vad har festplatsen för öppettider?

Se vår sida Biljetter för information om öppettider.

Vad finns det för mat och dryck?

På festplatsen erbjuds ekologisk och närodlad mat. Där serveras vegetariska och veganska rätter såväl som kötträtter. På vår sida Marknad & Mat hittar du mer information om matutbudet på Urkult.

Du får inte medföra någon dryck in på festplatsen. Medhavd vätska hälls ut innan entré. Vi säljer öl, vin, cider och läsk i Pubarna på festplatsen. Där är det 18+ som gäller och du visar giltig legitimation när du köper din dryckespollett i någon av pollettbodarna samt när du hämtar ut din dryck någon av våra pubar Etnostupet och Rotvältan.

Vatten finns att hämta gratis innanför Entrén till festplatsen och på Markusgården. Observera att glasflaskor ej är tillåtna på festplatsen, då många går barfota under Urkult.

Coop Nära håller öppet extra under hela festivalen. Macken ”Stureplan” har ett mindre utbud basvaror. Lagad mat finns hos Ingelas café och på Flintabaren. Det finns även ett stort antal försäljare utanför festplatsen. Vi kan inte garantera att de säljer ekologiskt eller närodlat som försäljarna inne på festplatsen och på Urkults schyssta marknad gör.

Kontakta oss

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på något av nedanstående sätt:

Sälja mat eller på Urkults schyssta marknad

Läs mer på vår sida för Marknad & Mat.

Håller du på med hantverk eller försäljning? Urkult har jobbat hårt för att få en marknadsgata med rekoprodukter. Läs informationen till utställare på marknadsgatan samt inne på festplatsen.

Stå på Solidaritetstorget

Representerar du en solidaritetsorganisation?

På Solidaritetstorget inne på festivalområdet samlas föreningar och organisationer, Det finns även möjlighet att hålla föreläsningar och visa film inne på Markusgården.

Hör gärna av dig till oss på soltorget@urkult.se

Press, media och ackrediteringar

Är du journalist och vill ställa några frågor, eller komma och bevaka festivalen?

Mejla till press@urkult.se för att komma i kontakt med Urkults pressansvariga

Musikbokningar och förslag på aktiviteter

Är du musiker, bokningsagent eller vill önska band? Det är fantastiskt att så många vill uppträda hos oss och att det dessutom är så många av våra besökare som engagerar sig och tipsar.

Vi börjar planera musikutbudet under hösten och färdigställer alla bokningar under vintern. Skicka ett mejl till musik@urkult.se för föreslå musik. 

Varje år försöker vi ha ett brett utbud av kurser, barnteatrar, aktiviteter för alla åldrar och föreläsningar. För det är inte bara musik som lockar besökare till Urkult att delta i någon aktivitet har varit väldigt uppskattat genom åren. Mejla aktiviteter@urkult.se om du har förslag på kurser eller andra aktiviteter!

Information till dig som vill uppträda i Cirkustältet

Under hösten samlar vi in förslag från olika barnteatersällskap till det kommande festivalprogrammet.

Vi strävar efter att få ett varierat utbud för många olika åldrar och uppsättningar som står för öppenhet, inkludering och genusmedvetenhet.

De flesta föreställningar hålls i vårt cirkustält, så när du skickar in ditt förslag så bedöm gärna innan om du tror att er föreställning funkar under de förutsättningar cirkustältet erbjuder. Vissa föreställningar spelas utomhus eller på annan alternativ scen.

Scenstorlek: beroende på position i tältet, 7×7,5 m eller 7×3,5 m, takhöjd 2–3,5 m
Antal platser: 80–100 st
Ljussättning: 2–4 strålkastare
Teknik: efter överenskommelse
Möjlig mörkläggning: ja, vid behov

Kontakta kontoret

På Urkultskontoret jobbar personalen deltid. Därför är det alltid bäst att mejla kontoret@urkult.se

Du kan även prova att slå oss en pling under kontorstid på telefon 0622–100 96

Vår adress är Urkult, Lärkvägen 1, 881 70 Näsåker

Med stöd från:

Kulturrådet