Hitta TILL NÄSÅKER

SÅ TAR DU DIG FRAM

Näsåker ligger i Ådals-Lidens socken, som har runt 1000 invånare och ligger 4 mil från Sollefteå som är kommunens centralort

Vägbeskrivning karta

Illustration Per Solander

PARKERING

För dig som reser med egen bil är det viktigt att känna till att parkeringsmöjligheterna i Näsåker är begränsade. Under festivalen råder tillfälligt parkeringsförbud i byn samt utefter nipan, för att räddningstjänst och ambulans måste kunna ta sig fram. Den som parkerar efter gatan kan få parkeringsböter. Det bästa alternativet är att ställa bilen på den stora ”Kyrkparkeringen” för besökare ca 500 meter från festplatsen, mellan kyrkan och riksväg 90, intill Sigges Familjecamping. Det finns gott om platser på parkeringen.

Betalning med Swish eller kontant. Om du flyttar din bil har du lämnat din plats och behöver betala på nytt om du vill parkera igen.

Observera att husbil/vagn eller campingtält ej får stå på parkeringen. Det är inte heller tillåtet att bo i bilen, av brand- och säkerhetsskäl. 

Du som vill bo i bilen hänvisas till Kläppcampingen!

LOKALTRAFIK

Din Tur kör turer från tågstationen i Kramfors och busstationen i Sollefteå. Länsbussar till Sollefteå går från bland annat Sundsvall, Örnsköldsvik och Östersund. Observera att bussarna är kontantfria.

KOMPLETTERINGSBUSSAR

Urkult sätter in kompletteringsbussar mellan Kramfors, Sollefteå och Näsåker i samband med festivalen. Dessa turer finns inte med i de ordinarie turlistorna och inte på SJ, men är till för att underlätta din resa till Urkult. Resan mellan Kramfors och Näsåker tar ca 90 minuter och från Sollefteå ca 45 minuter.

Kompletteringsbussar 2024

Reservera din plats genom att köpa biljetter till kompletteringsbuss här:

Lediga platser betalas direkt via Swish ombord på bussen.

Minska din miljöpåverkan och res kollektivt!

Urkultståget
Tuffa till Urkult med veterantåg! Påstigning i Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm, Uppsala och Gävle. Livemusik och trevligt umgänge ombord! Bokning direkt via Nässjö Järnvägsmuseum.

Y-buss
Res smidigt med Y-buss till Näsåker. Ybussen avgår från bland annat Stockholm via Uppsala, Gävle Bro, Söderhamn, Hudiksvall, Sundsvall och Härnösand upp till Näsåker. Du kan hoppa på och av vid flera mellanliggande hållplatser. Sök på hållplats ”Urkult” för att hitta destinationen.

Glädjetåget
Stockholm-Näsåker direkt med mysig veteranbuss till självkostnadspris i hållbar anda. Skicka ett tomt mejl till urkult@gladjetaget.org. Tider, kostnad, etc kommer direkt med vändande mejl. Även Kooperativet Kontrabuss & Morsanbussen kör till Urkult. De strävar efter global och lokal resursbesparing. Genom att arbeta i anarkistisk anda så manifesterar de principen om ickeägande, uppmuntrar till personlig aktivitet och ansvarstagande.

Skjutsgruppen
Skjutsgruppen är en ideell förening som utgörs av tusentals privatpersoner som delar fordon för att det är billigt, miljövänligt och roligt. En av de största grupperna handlar om Urkult.

SJ
SJ kör tåg till exempelvis Sundsvall och Kramfors, sedan är det länsbuss som gäller. Boka din resa till Sollefteå och ta en kompletteringsbuss därifrån.

Lapplandpilen
Lapplandspilen har ställt in trafiken tills vidare.

Karta Näsåker 2024

Med stöd från:

Kulturrådet