Hitta TILL NÄSÅKER

SÅ TAR DU DIG FRAM

Näsåker ligger i Ådals-Lidens socken, som har runt 1000 invånare och ligger 4 mil från Sollefteå som är kommunens centralort

Vägbeskrivning karta

Illustration Per Solander

PARKERING

För dig som reser med egen bil är det viktigt att känna till att parkeringsmöjligheterna i Näsåker är begränsade.

Under festivalen råder tillfälligt parkeringsförbud i byn samt utefter nipan, för att räddningstjänst och ambulans måste kunna ta sig fram. Den som parkerar efter gatan kan få parkeringsböter.  Det bästa alternativet är att ställa bilen på den stora ”Kyrkparkeringen” för besökare ca 500 meter från festplatsen, mellan kyrkan och riksväg 90, intill Sigges Familjecamping.  Parkering kostar XX kr för en dag eller XX kr hela festivalen. Betalning med Swish eller kontant. Om du flyttar din bil har du lämnat din plats och behöver betala på nytt om du vill parkera igen (max XX kr om du redan har betalat en gång). Det finns gott om platser på parkeringen.

OBS! Endast personbilar. Husbil/vagn får ej stå på parkeringen.

LOKALTRAFIK

Din Tur kör turer från tågstationen i Kramfors och busstationen i Sollefteå. Länsbussar går från bland annat Sundsvall och Östersund. Observera att bussarna är kontantfria.

KOMPLETTERINGSBUSSAR

Urkult sätter in kompletteringsbussar mellan Sollefteå och Näsåker i samband med festivalen. Dessa turer finns inte med i de ordinarie turlistorna och inte på SJ, men är till för att underlätta din resa till Urkult. Resan mellan Sollefteå och Näsåker tar ca 45 minuter.

Onsdag 3 augusti
Sollefteå–Näsåker
19:15, 21:00

Torsdag 4 augusti
Sollefteå-Näsåker
16:45, 18:15, 20:30, 22:45

Söndag 7 augusti
Näsåker–Sollefteå
12:15, 14:15

Bussarna avgår från Hållplats A på Sollefteå Resecentrum. Turen kostar 70 kronor och du betalar din biljett via Swish direkt på bussen. Återresan avgår från hållplatsen Näsåker skolan. Turerna går ej att förboka. Byberg & Nordin och Morsanbussen kör bussarna.

Reseinformationen kommer att uppdateras under våren

SJ
SJ kör tåg till exempelvis Sundsvall och Kramfors, sedan är det länsbuss som gäller. Boka din resa till Sollefteå och ta en kompletteringsbuss därifrån.

Urkultståget
Urkultståget drivs av Nässjö Järnvägsmuseum. Livemusik och trevligt umgänge ombord! Tågets slutstation är i år Långsele, ca 45 minuter från Näsåker. Där väntar bussar som tar dig den sista biten fram till Näsåker. Detta på grund av arbete på Forsmo–Hoting-banan. Mer information och bokning på Nässjö Järnvägsmuseums hemsida.

Y-buss
Res smidigt med Y-buss till Näsåker och hållplats Urkult den 3 och 4 augusti samt hem igen den 7 augusti. Y-bussen avgår från bland annat Stockholm via Uppsala, Gävle Bro, Söderhamn, Hudiksvall, Sundsvall och Härnösand upp till Näsåker, med start i Stockholm kl 8.30 den 3 och 4 augusti samt hemåt igen från hållplats Näsåker, Urkult kl 12.50 den 7 augusti. Du kan hoppa på och av vid flera mellanliggande hållplatser.

Skjutsgruppen
Skjutsgruppen är en ideell förening som utgörs av tusentals privatpersoner som delar fordon för att det är billigt, miljövänligt och roligt. En av de största grupperna handlar om Urkult.

Glädjetåget
Samåk med buss till självkostnadspris från Stockholm direkt till Näsåker. Genom att arbeta i anarkistisk anda så manifesterar Kooperativet Kontrabuss principen om ickeägande, uppmuntrar till personlig aktivitet och ansvarstagande. Kontrabuss strävar för global och lokal resursbesparing. Skicka ett mejl till urkult@gladjetaget.org för info.

Lapplandpilen
Lapplandspilen har ställt in trafiken tills vidare.

Näsåker karta

Med stöd från:

Kulturrådet