VINTERGATANS VISKNINGAR (6-11 år)
En musikalisk och förtrollande historia från våra djupaste skogar. En föreställning om rädsla, rötter och att våga berätta sanningen. Med inspiration från våra djupa skogar har vi blandat vårt nordiska kulturarv med influenser från Indien och orienten och skapat en historia om det viktigaste vi har – varandra. En föreställning om människan och naturen. I denna saga möter vi både indiska gudar, älgar och stortroll i en musikalisk dröm under nattens stjärnhimmel. Det är också en berättelse om två rädda barn långt ute i skogen och om två ännu räddare föräldrar hemma på gården.

SKOGSRÖTTER
Sagor och irrfärder från myr och mosse. En rullande sagovagn från våra djupa Ångermanländska skogar. Skogsnästeatern presenterar små musikaliska sagor och sånger om hallonmaskar, bladverk och småtroll. Berättande, dockspel och levande musik rullar fram från urskog och myrland. Dyrbara tårar och kluckande skratt, om undret i det lilla och vår vackraste skatt. En hyllning till jorden, skogen och solen. Kom och hjälp oss öppna upp teatervagnens magiska luckor och upplev skogens sagor och sånger tillsammans med oss!

Berättare Petra-Eleonora Svedberg
Musiker Kamilla Sol

ÄLVRÅET BERÄTTAR (från 6 år)
Älvrået är ett mystiskt väsen, vi vet inte riktigt var hon bor eller befinner sig. Men då och då besöker hon människovärlden för att berätta förtrollande sagor om vatten och dess kraft. Ta gärna med dig en vuxen och slå följe med fiskaren Izze som lyckats locka upp henne ur älven. Fiskaren tar er med till Älvråets gömställe. Var beredda på att det är långt att vandra, och när ni kommer fram, se till att vara tysta och smyg så inte Älvrået oroas och försvinner tillbaka till sin vattenvärld. Hon väntar och hoppas ni hittar henne för hon har något spännande att berätta …

Älvrået spelas av Pia Fries

CIRKUSSKOLA FÖR BARN
Under Urkult kommer erfarna pedagoger från Nordcirkus att duka fram mängder med cirkusutrustning för besökare att testa på! Det kommer finnas en massa olika jongleringssaker som t ex jongleringsbollar, diabolo och balanstallrikar, testa din egen balans på lina eller cirkusklot, kanske testa en enhjuling och prova akrobatik ensam eller tillsammans med en kompis på en av våra akrobatikmattor. Kom och prova på!