Bli volontär

Utan volontärer inget Urkult

Ansök om att bli volontär!

VOLONTÄR

Det är tack vare alla eldsjälar som festivalen finns och fortsätter att finnas. Att vara volontär på Urkult är ofta intensivt, tokigt och roligt, du träffar mycket människor och kanske rentav upptäcker dolda talanger hos dig själv!

 

Varje år jobbar över 600 volontärer för att Urkult ska bli verklighet

 

För 12 timmar volontärarbete får du

• Inträde till festivalen
• Fika i personalfiket
• Tältplats på volontärcampingen

Som volontär jobbar du minst 12 timmar under festivalen. Oftast uppdelat på 2 till 3 arbetspass. Om du vill volontära på Urkult fyller du i anmälningsformuläret som kommer att läggas upp här i juni.
I formuläret anger du vad du helst vill jobba med och berättar lite om dig själv och dina erfarenheter. I mitten av juni börjar volontärsamordnaren att placera ut de volontärer som anmält sig i olika arbetsgrupper; tex Säkerhetsgruppen, Entrén och Miljögruppen.

Du får via mejl besked om vilken grupp du har blivit placerad i, och du får kontakt till den som är ansvarsperson för din grupp. Till denna person bekräftar du så fort du kan att du vill behålla din plats.
Ansvarspersonen förser dig senare med schema och den information du behöver inför festivalen.

 

Volontärcampingen

Alla volontärer får bo gratis på volontärcampingen. Endast tältplatser. De volontärer som vill bo på någon annan camping bokar och betalar för den själv. 

Observera att det inte finns bilväg till campingen och att parkering är förbjuden på grund av att den är belägen på ett naturbetesområde!

Volontärcampingen är vackert belägen vid älvstranden, precis nedanför byn. 20 minuters promenad från festplatsen. Det finns två promenadstigar till Volontärcampingen: Kärleksstigen samt spången förbi hällristningsområdet. Kärleksstigen är brant och kan bli lerig när det är blött.

Faciliteter: Torrdass. Ingen elektricitet. Sopsortering. Dricksvatten från en tank. Nära till byns allmänna bastu. Möjlighet till dusch på badhuset uppe på byn under öppettider. En del av campingen är drogfri!

Naturcamping innebär att det inte finns riktigt samma bekvämligheter som på Urkults officiella campingar. Å andra sidan är den väldigt naturskön!

Augustikvällar och nätter i Näsåker kan bli kalla och fuktiga, så ta gärna med den där extra stickade tröjan, understället och de varma strumporna.

Tänk på att älven är ett nyckfullt väsen som bör visas största respekt! Säkraste platsen för bad är ”Dortes lagun” belägen vid bastun en bit nedströms älven.

Boende i militärtält: För de volontärer som inte har eller vill ta med eget tält erbjuder Urkult ett begränsat antal sovplatser i våra stora militärtält som rymmer upp till 15 personer i varje tält. Här bor volontärerna i mixade åldrar och kön/genus. Om du önskar plats i militärtält anger du detta i ansökningsformuläret.

Pannkakor

Foto Ida Olsson

Bra att veta innan du ansöker

Planera din resa. Näsåker är en liten by i ett glesbebyggt område, se till att så tidigt som möjligt ha koll på hur du tar dig till och från festivalen – för att undvika att sätta dig i en situation att du måste göra avhopp i sista minuten. Se sidan Hitta till Näsåker för mer information om resealternativen.

De flesta arbetsgrupper har ett introduktionsmöte med alla sina volontärer på festivalens första dag, innan festplatsen öppnar, mötestiden brukar vara tidigast kl 12 eller senast kl 16 och mötet varar ca 1–1,5 tim. Om du inte kan vara på plats i Näsåker så tidigt behöver du ange det i formuläret så att volontärsamordnaren kan ta det i beaktning när den placerar dig.

Vi kräver att du är helt nykter under dina arbetspass.

Vi har begränsad möjlighet att ta emot minderåriga volontärer men försöker så långt vi kan att erbjuda volontärplats till alla. Du behöver vara minst 13 år för att ansöka. Ungdomar 13–15 år behöver ha målsmans godkännande. 

Cirkus

Volontäransökan öppnar under försommaren!

Med stöd från:

Kulturrådet