INFO TILL USTÄLLARE PÅ MARKNADSGATAN
SAMT INNE PÅ FESTPLATSEN

På Urkult finns två olika områden att ställa ut på. Vår egen marknadsgata som går utanför entrén eller i marknadsbodarna inne på festplatsen.

Va roligt att du är intresserad av att vara med. Vi har några ambitioner som alla som ska stå på vår marknad måste leva upp till:

 • Alla livsmedel, hud- och hårvård ska vara ekologiska men vi ser gärna att övriga produkter också är det.
 • Alla varor ska vara producerade på ett etiskt vis, det innebär att du som försäljare har ett ansvar att ha koll på hur dina produkter eller materialet till ditt hantverk är producerat, transporterat och hanterat. Ingen ska ha utnyttjats och inga lagar ska ha brutits för att du ska kunna stå hos oss och sälja.
 • Plast är ett fantastiskt material där det verkligen behövs. Det behövs inte i påsar, emballage, garn och textil osv. Som utställare jobbar du för att att minimera plast i ditt sortiment.
 • Vi älskar återbruk och vill uppmana alla våra försäljare att tänka efter om något i din produktion eller sortiment skulle kunna ersättas med något använt, istället för att producera nya material hela tiden.
 • För att undvika kaos så kräver vi att alla utställare är på plats senast 23.55 på onsdagen. Det går alltså inte längre att dyka upp under torsdagen. Det går såklart bra att komma tidigare på veckan och börja sin försäljning. Tänk på att meddela oss vilken dag du kommer.
  För att undvika kaos så vill vi att alla utställare är på plats senast 23.55 på onsdagen. Det går alltså inte längre att dyka upp under torsdagen.Det går såklart bra att komma tidigare på veckan och börja sin försäljning. Tänk på att meddela oss vilken dag du kommer.

Vi har inga bestämda öppettider för marknaden men vi förväntar oss följande:

 • Allt ska vara på plats och uppackat, redo för kunder senast 12.00 på torsdagen.
 • Alla hantverksbodar och marknadsplatser ska var öppna för kunder när festivalen öppnar på torsdagen.
 • För er som har tillstånd att köra in med era bilar och lasta av på festivalområdet, era bilar ska var ute igen senast torsdag 12.00. Under festivalen är det inte möjligt att köra in några fordon.
 • Alla har öppet minst under torsdag, fredag och lördag, ingen lämnar före söndag.
 • När ni ger er av på söndagen ska ni ta med er ert eget avfall när ni lämnar marknaden. Den som inte tar hand om sitt skräp får en faktura för bortstädning i efterhand.

 

 • Avbokar du innan sista inbetalningsdag får du hela platshyran tillbaka. Efter sista inbetalningsdag, men senast en månad före marknaden startar, behöver du bara betala halva hyran. Lämnar du återbud senare än en månad före första marknadsdagen måste du betala hela hyran. Om du inte står på platsen när marknaden startar säljer vi platsen till någon annan utställare och du blir betalningskyldig för marknadshyran.
 • Som försäljare representerar du Urkult. Det innebär ett stort ansvar för hur du och de du har med dig uppför sig. Kärlek och respekt!

 

Priser 2023

Platserna på marknadsgatan är uppdelade i tremeterssektioner och kostar 3 000 kronor per plats. Därutöver tillkommer en obligatorisk kostnad om 500 kronor för el. Även om du har flera sektioner betalar du bara en elavgift. En festivalbiljett per bokad tremeterssektion ingår i priset.

För att göra det möjligt för små och nystartade företag att vara en del av vår marknad så har vi även några platser med marknadsbord på marknadsgatan. Dessa kostar 700 kronor (det ingår inte el eller festivalbiljett). Borden behöver tömmas varje kväll när du avslutar din försäljning. Vill du ha el så kostar det 500 kronor extra. Vi prioriterar förstagångsförsäljare på dessa platser.

Marknadsbodar inne på festplatsen kostar 3 500 kronor. Därutöver tillkommer en obligatorisk kostnad om 500 kronor för el. Två festivalbiljetter ingår i priset.

Camping ingår aldrig utan bokas separat hos campingen!

Din ansökan är bindande. Bekräftelse skickas till dig via mejl – den betyder också att din ansökan antagits och du har tilldelats en plats. Se till att marknaden@urkult.se är bland dina säkra adresser så våra mej inte hamnar bland skräpposten.

Vill du delta på marknaden? Har du schysst producerat hantverk, närodlade råvaror eller något annat spännande som kan passa på vår marknad? 

Barnens marknad 

Roligt att era barn vill vara en del av Urkults marknad! Det kostar inget att vara med men vi har några regler för Barnens marknad och detta för att det ska fungera så bra som möjligt.

 • För att vara en del av marknaden behöver ni anmäla er till oss ansvarspersoner för marknaden. (går bra att göra samma dag man vill stå) 

 • Vi har avgränsat en del av marknaden där barn kan ha försäljning och det är viktigt att det sker på den platsen.

 • Ni som föräldrar har ett ansvar för att det ska fungera och det är viktigt att ni har uppsyn på ert/era barn. 

 • Barnens marknad är öppen mellan 12–18, sen får det inte ske någon försäljning. 

 • På Urkults marknad har vi ett krav på att produkterna ska vara schyssta och det är viktigt att ni strävar efter detta mål också. T.ex. om det säljs någon förtäring måste den vara ekologisk. Undvik plastförpackningar o dylikt.

 • Det viktigaste är att alla har det roligt! Om ditt barn slutar ha roligt och vill göra något annat behöver ni inte vara kvar. 

Har ni frågor går det bra att prata med oss som är ansvariga på marknaden genom att mejla marknaden@urkult.se eller på plats. Vi heter Elin och Helena.

Med stöd från:

Kulturrådet