INFO TILL USTÄLLARE PÅ MARKNADSGATAN
SAMT INNE PÅ FESTPLATSEN

På Urkult finns två olika områden att ställa ut på. Vår egen marknadsgata som går utanför entrén eller i marknadsbodarna inne på festplatsen.

Va roligt att du är intresserad av att vara med. Vi har några ambitioner som alla som ska stå på vår marknad måste leva upp till:

 • Alla livsmedel, hud- och hårvård ska vara ekologiska men vi ser gärna att övriga produkter också är det.
 • Alla varor ska vara producerade på ett etiskt vis, det innebär att du som försäljare har ett ansvar att ha koll på hur dina produkter eller materialet till ditt hantverk är producerat, transporterat och hanterat. Ingen ska ha utnyttjats och inga lagar ska ha brutits för att du ska kunna stå hos oss och sälja.
 • Plast är ett fantastiskt material där det verkligen behövs. Det behövs inte i påsar, emballage, garn och textil osv. Som utställare jobbar du för att att minimera plast i ditt sortiment.
 • Vi älskar återbruk och vill uppmana alla våra försäljare att tänka efter om något i din produktion eller sortiment skulle kunna ersättas med något använt istället för att producera nya material hela tiden.
 • Kristaller, stenar, produkter av djur etc. är produkter där det finns en stor problematik kring etik, lagar och ursprung. Är du intresserad av att sälja något sådant så kräver vi att du kan redovisa ursprunget tex med ett ursprungscertifikat. Det räcker inte att säga att du plockat dom själv.
 • För att undvika kaos så vill vi att alla utställare är på plats senast 23.55 på onsdagen. Det går alltså inte längre att dyka upp under torsdagen.Det går såklart bra att komma tidigare på veckan och börja sin försäljning. Tänk på att meddela oss vilken dag du kommer.
 • Allt ska vara på plats och uppackat, redo för kunder senast 12.00 på torsdagen annars förlorar du din plats. Det går såklart bra att komma tidigare på veckan och börja sin försäljning. Tänk på att meddela oss vilken dag du kommer.
 • När ni ger er av på söndagen ska ni ta med er ert eget avfall när ni lämnar marknaden. Den som inte tar hand om sitt skräp får en faktura för bortstädning i efterhand.
 • Som försäljare representerar du Urkult. Det innebär ett stort ansvar för hur du och de du har med dig uppför sig. Kärlek och respekt!

Priser 2022

Platserna på marknadsgatan är uppdelade i 3 meterssektioner och kostar 2 500 kronor per plats. El tillkommer med 550 kronor för den som vill hyra det. Även om du har flera sektioner betalar du bara en elavgift om du vill ha el. En festivalbiljett ingår per bokad 3 meterssektion.

För att göra det möjligt för små och nystartade företag att vara en del av vår marknad så har vi även några platser med marknadsbord på marknadsgatan. Dessa kostar 700 kronor (det ingår inte el eller festivalbiljett) Borden behöver tömmas varje kväll när du avslutar din försäljning. Vill du ha el så kostar det 550 kronor extra. Vi prioriterar förstagångsförsäljare på dessa platser.

Marknadsbodar på festplatsen kostar 3 050 kronor styck inklusive el. Två festivalbiljetter ingår.

Camping ingår aldrig utan bokas separat hos campingen!

Din ansökan är bindande. Bekräftelse skickas till dig via e-post – den betyder också att din ansökan antagits och du har tilldelats en plats. Se till att marknaden@urkult.se är bland dina säkra adresser så våra mej inte hamnar i din skräppost.

Avbokar du innan sista inbetalningsdag (se fakturan som medföljer bekräftelsen), får du hela platshyran tillbaka. Efter sista inbetalningsdag, men senast fyra veckor före marknaden startar, behöver du bara betala halva hyran. Lämnar du återbud senare än 1 månad före första marknadsdagen måste du betala hela hyran. Om du inte står på platsen när marknaden startar säljer vi platsen till någon annan utställare och du blir betalningskyldig för marknadshyran. Har du frågor hör av dig till marknaden@urkult.se

Vill du hyra en marknadsplats? Länk till intresseanmälan kommer att läggas upp här i början på februari 2023.

Barnens marknad 

Roligt att era barn vill vara en del av Urkults marknad! Det kostar inget att vara med men vi har några regler för Barnens marknad och detta för att det ska fungera så bra som möjligt.

 • För att vara en del av marknaden behöver ni anmäla er till oss ansvarspersoner för marknaden. (går bra att göra samma dag man vill stå)
 • Vi har avgränsat en del av marknaden där barn kan ha försäljning och det är viktigt att det sker på den platsen.
 • Ni som föräldrar har ett ansvar för att det ska fungera och det är viktigt att ni har uppsyn på ert/era barn. En nykter vuxen ska hålla barnet sällskap hela tiden.  
 • Barnens marknad är öppen mellan 12-16, efter kl 16 får det inte ske någon försäljning. 
 • På Urkults marknad har vi ett krav på att produkterna ska vara schyssta och det är viktigt att ni strävar efter detta mål också. T.ex. om det säljs någon förtäring måste den vara ekologisk. 
 • Det viktigaste är att alla har det roligt! Om ditt barn slutar ha roligt och vill göra något annat, meddela gärna någon av oss då. 

Har ni frågor går det bra att prata med oss som är ansvariga på marknaden genom att mejla marknaden@urkult.se eller på plats. Vi heter Elin och Helena.

Med stöd från:

Kulturrådet