Ta chansen att ta del av ett blandat utbud av inspirerande kurser under festivalen! Lär dig grunderna i traditionellt senegalesiskt trumspel av ett riktigt proffs, och testa på den traditionella afrobrasilianska kampsportsdansen Capoeira. Ta del av uråldriga kunskaper om magiska, helande örter och tarotkort, och njut av en samskapande sångupplevelse tillsammans med musikerna i Radiant Arcadia.

Observera att kurserna har begränsat antal deltagare och kräver föranmälan. Läs mer på: https://www.urkult.se/aktiviteter/

ÖRTMAGI OCH FOLKTRO
Människor har i alla tider använt sig av någon form av magi i sin vardag. I denna workshop ger Ulrika Jäger dig en inblick i svunna tiders kloka människors sätt att arbeta. Du får ta del av ett 10-tal växter som genom sin helande energi och sina själsliga egenskaper kan bidra med olika kraft till oss. Genom att skapa ditt eget magiska trollknyte och göra en egen örtblandning för exempelvis kärlek, beskydd, god sömn, gudinnekraft eller gudakraft får du ta del av naturens visdom.

TAROT – EN INBLICK I EN ESOTERISK KUNSKAPSVÄG
Tarotkort är ett verktyg för att hjälpa dig att komma i kontakt med din egen intuition, att få en möjlighet att spegla vad som sker i dig och i ditt liv. Tarotkorten ger perspektiv på livet och är portaler till en annan verklighet, de kan anspela på dolda tankar, känslor och sanningar och föra dem till ytan. I denna kurs kommer Lisa Cronstedt att ge dig en inblick i hur tarot kan betraktas som en esoterisk kunskapsväg. Du kommer att få ta del av en introduktion till de mytomspunna tarotkorten, dess symboler och arketyper samt hur de beskriver en inre världskarta. Lisa kommer att hålla en introduktionskurs och en fortsättningskurs. Välkommen att utforska en ny dimension av din egen intuition!

TRUMKURS
Dawcoumba Diop är en fängslande slagverkare, dansare och en passionerad och energisk artist som tar sin publik på en resa genom en musikalisk värld som återspeglar de djupa afrikanska vibrationerna. Dawcoumba härstammar från en förfäders linje av Griot-trummisar i Senegal, Västafrika. Han är en mästare i Djembe, Sabar, Tama och Djun Djun. Hans talang, uppenbar som en ung pojke, finputsades av trummisar som hämtades in av hans far Mapathe Diop, själv en välkänd Sabar-mästare. 2007 flyttade han till Sverige för att undervisa och uppträda. Han är baserad i Europa, främst i Sverige.

CAPOEIRA
Dans eller kampsport? Både och? Capoeira härstammar från den afrobrasilianska kulturen och utvecklades under 1500-talet av de brasilianska slavarna. Den karaktäriseras av konstant rörelse till sång och musik av en särskild musikgenre som även den kallas Capoeira. Handklappningar, rytminstrument och det inom Capoeira flitigt använda ensträngade instrumentet berimbau utgör musiken. Capoeiran utvecklades som en form av försvar och strid mot det portugisiska styret i Brasilien, samtidigt som det tros ha varit en yttring för fest, kultur och ritual. Kom och prova på Capoeira Imme och Agnes, två mycket erfarna och kunniga utövare och ledare.

RADIANT ARCADIA – VOCAL WORKSHOP IN ENGLISH
Welcome to share the magic of singing together! Radiant Arcadia contains eight skilful musicians of different nationalities. They invite you to a vocal session where all of you as a group together will create the form of the experience. These artists practice many different musical traditions such as Klezmer, Opera, Arabiq maqam and Qawwali just to mention a few. In this workshop they will share their wide knowledge and create a musical journey with you. Come with or without experience, with an open heart and soul, and find out what the collaboration of your voices can become!