Våra vänner på Nässjö Järnvägsmuseum har jobbat hårt så att Urkultståget tuffar vidare även till Urkult 2022. Bokningarna har redan öppnat och du hittar tider, priset och bokar din plats enkelt online. Betalning sker med kort. Nytt för i år är att man enkelt kan åka direkt från Nässjö, Linköping och Norrköping, utan byte! Skönt och smidigt, både dit och hem. I priset ingår ditresa, anslutning med buss sista biten till Näsåker samt hemresa inkl anslutningsbuss.

Bokning:
https://bokning.nassjojarnvagsmuseum.se/trains/16/station

Datum:
Till Urkult: 3 augusti (onsdag)
Från Urkult: 7 augusti (söndag)

Bra att veta:
Alla biljetter gäller tur- och retur. Samma biljett används alltså på hemresan. Priset avser resa tur- och retur. Biljetten kan visas upp i mobilen, på papper eller liknande.

Sista sträckan kommer vi inte byta lok, som vi tidigare gjort, utan åker med buss. Detta då Trafikverket har stängt banan för brorenovering, sista biten. Bussanslutningen är givetvis inkluderad i priset.

Till påstigande i Gävle:
På grund av arbeten på Gävle central är hela stationen stängd söndag 7/8. Därför kommer ni som bokar från Gävle att få stiga av i Storvik, där länstrafikens bussar med anslutning mot Gävle stannar. Priset är sänkt med 100kr/person härifrån (samma pris som Ljusdal), som kompensation för detta.

Tider ditresa:
Avgång Nässjö 07.08
Avgång Linköping C 08.28
Avgång Norrköping C 09.08
Avgång Stockholm C 11.21
Avgång Uppsala 12.30
Avgång Gävle C 13.50
Avgång Ljusdal 16.36
Ankomst Långsele 19.45 (byte till buss, ingår i priset)
Ankomst Urkult cirka 20.30 (bussanslutning)

Tider hemresa:
Avgång Urkult 08.30 (bussanslutning)
Avgång Långsele 09.25 (tåget)
Ankomst Ljusdal 12.33
Ankomst Storvik 14.39
Ankomst Uppsala 16.58
Ankomst Stockholm C 18.04
Ankomst Norrköping C 20.28
Ankomst Linköping C 21.14
Ankomst Nässjö C 22.35

Kostpreferenser/allergier:
Anmäls vid bokning, även om maten inte ingår i priset, så önskar vi att ni anmäler det vid bokning, så vi vet ungefär hur mycket vi ska ta med av olika anpassade fika osv. Vi kommer även skicka ut information om förbokning av mat, längre fram, och då utgår vi från dessa avvikelser.

Foto Olivia Modalen