RANARIM SAMT ROSWALL & MARINE INSTÄLLT
SÅNGSYSTRAR OCH DUO BODÉN EK ERSÄTTER

Tyvärr har Ranarims konsert blivit inställd. Sångsystrar ersätter och spelar alltså på Stora scen idag fredag klockan 15. Konserten med Marine & Roswall ersätts av Duo Bodén & Ek i Kyrkan lördag kl 16.

SÅNGSYSTRAR
Sångsystrar låter den flerstämmiga sången stå i fokus och repertoaren är hämtad ur våra traditionsarkiv, där sjungande systrar och bröder varit föregångare.
Sofia Sandén från Leksand och Ulrika Bodén från Helgum hör till två av Sveriges främsta folksångerskor. Deras uttrycksfulla stämsång har hörts både i duo och i populära gruppen Ranarim. Rösterna flätar och slingrar sig obehindrat genom vackert ornamenterade folksånger. Klangerna är både kärva och ljuva, med särskild kärlek till rytmen och de berättande texterna. Patrik Grundström från Härnösand skänker djup och driv till musiken med kontrabas och akustisk bas.

DUO BODÉN & EK
Med rötterna i Helgum har Ulrika Bodén de ångermanländska visorna nära hjärtat och en särskild kärlek till fäbodarnas musik. Genom sitt uttrycksfulla sångsätt räknas Ulrika som en av landets främsta folksångerskor och sjunger gärna och ofta tillsammans med Daniel Ek. Ursprungligen från Vuollerim, är Daniel en mästerlig folkmusikgitarrist som med driv, klang och känsla skapat en egen spelstil på sitt unika instrument – harpgitarren.
Under den mörka pandemivintern har Daniel och Ulrika utvecklat sin duo och förnyat repertoaren med musik ur traditionsbärarnas skattkista, med tyngdpunkten i Ångermanland och Västerbotten. I programmet återfinns vackra kärlekssånger, klangfulla lockrop och vallvisor samt polskor med driv och fös