Nu presenterar vi årets andra artistsläpp bestående av Slowgold, Tamikrest och Ranarim!

SLOWGOLD
Ödmjuk och jordad rock med texter på svenska. Amanda Werne, från Göteborg, får lyssnaren att stanna upp och andas in evigheten en stund. Med drömska sångutsvävningar till ljudet av distade gitarrer, trollbinder hon publiken med sina kloka och eftertänksamma texter. Vi ser fram emot att förhäxas av Slowgolds atmosfäriska och suggestiva visrock under denna stencoola konsert på festplatsen i Näsåker!
VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=YMt9UfwurEk

TAMIKREST
Tamikrest betyder vägkorsning och syftar på att bandets medlemmar kommer från olika delar av världen. De består av en ny generation musiker som förnyat ökenrocken. Bandet bildades i staden Kidal i norra Mali, som är ett viktigt kulturcentrum för tuaregfolket. Efter tuaregupproret hade det nomadiska folket under en kort tid sin egna stat Azawad. Området ockuperades dock snart av al-Qaida, med sin extrema tolkning av islamisk lag, vilka i sin tur drevs bort av fransk militär. Denna verklighet utgör grunden i Tamikrest musik. Med ylande gitarrer och vemodig sång om smärta, sorg och stolthet för de kampen vidare med ett hoppfullt budskap om positiv förändring.
VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=DL687y5FzCc

RANARIM
Det var en gång, för inte allt för länge sedan. Två folksångerskor möttes och upptäckte att det var så roligt att sjunga tillsammans att det bara inte gick att sluta. Samtidigt, på en annan plats, satt en nyckelharpsspelman och en gitarrist, spelandes så att strängarna glödde och taglet rök. Ranarim är äntligen tillbaka! Ett av landets mest populära folkmusikgrupper, som gjort sig kända för hur de två sångerskorna använder sina röster tillsammans på ett unikt och svängigt sätt. Ranarim inspirerar och sprider glädje med sin stundom energirika, stundom ömsinta, men alltid samspelta folkmusik.
VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=FoA_LAyaLiU