Ungkult

Ett läger för ungdomar mellan 15 och 20 år

Det blir dessvärre inget Ungkultläger 2022

VAD ÄR UNGKULT EGENTLIGEN?

Ungkult är ett läger för er ungdomar mellan 15 och 20 år som vill hjälpa till med att göra Urkult till en fantastisk festival! Under lägret jobbar vi med att bygga upp festivalen, pysslar med egna projekt och har kul.

Vi på Ungkult rycker in och jobbar lite varstans med festivalförberedelserna, till exempel med uppsättning av sopsorteringsstationer, bygga upp backstage eller inreda artisters sovplatser. En kan alltså förvänta sig ett omväxlande och fartfyllt uppdrag som ungkultare.

Ungkult är en bra introduktion till vad det innebär att arrangera en festival, men också en bra introduktion till att besöka en festival över huvud taget! Om du aldrig har varit på Urkult eller någon festival tidigare är detta ett bra tillfälle att delta under trygga former och samtidigt få vänner och vara en del av ett större socialt sammanhang.

I år kommer Micke och Andrea vara vuxna ledare för Ungkultslägret. Vi kommer att bo tillsammans med deltagarna och finnas tillgängliga för t ex samtal från föräldrar.

Bo vid älven

Ungkult är ett läger som äger rum mellan lördagen veckan innan festivalen fram till söndagen efter festivalen. 

Det är bra om du kommer på lördagen, då vi kommer att ha söndagen som social dag då vi lär känna varandra. På söndag kl 18 är det “stormöte” där Ungkultsdeltagarna får träffa resten av festivalarrangörerna. På måndag börjar vi sedan med att hjälpa till att bygga upp festivalen.

Under lägertiden kommer vi lära känna varandra, jobba, slappa, basta, och kanske ta en utflykt om vädret tillåter detta. Under hela tiden kommer vi bo i militärtält tillsammans på naturcampingen nere vid älven. Där kommer vi ha plats att hänga, spela instrument, äta mat, pyssla eller vad vi har lust med. Vi kommer att äta lunch på festivalområdet de flesta dagar, och övriga måltider lagar vi själva över öppen eld på campingen. Maten kommer att vara vegetarisk och ekologisk.

Det är superviktigt att du säger till redan när du anmäler dig om du har några allergier!

Alkohol- och drogfritt

Ni som är ungkultare representerar Urkultsandan vilket betyder att det är viktigt att alla är schyssta och respekterar varandra. För att lägret ska bli så trevligt som möjligt för alla är det alkohol- och drogfritt. Även om du är över 18. Det är viktigt att alla följer detta, även under festivalen.

Under festivalen

Under festivalen kommer ni att få välja det område som ni tycker är mest intressant eller vill lära er mer om.

Ni kommer få en handledare som stöttar och hjälper er genom dagen. Det passet kommer att vara 3 timmar per dag.

PACKLISTA

Sovsäck

Liggunderlag

Kudde om man vill ha

Regnkläder

Stövlar/skor som är bra om det är blött och lerigt

Kläder att ha på sig under hela lägret inkl festivalen. Tänk på att det kan bli kallt på nätterna

Hygiensaker

Badkläder

Handduk

Tallrik och bestick

Öronproppar

Powerpack till mobilen (campingen ligger en bit från närmsta hus)

Spel, instrument, volleyboll, frisbee eller annat kul!

Anmälan och kostnad

Lägret kostar 500 kr och då ingår mat, sovplats och festivalarmband i det priset!

Anmälningsformuläret för 2020 öppnas under våren. Tänk på att vi har begränsat antal platser, så anmäl dig så fort du kan. Först till kvarn!

Sista anmälningsdag är den sista juni och sista dagen för inbetalning av deltagaravgiften är 9 juli. Detta är för att vi ska ha in betalningarna så vi kan beställa maten till lägret i tid och för att vi ska hinna ta in eventuella reserver om någon hoppar av. Vi ser helst inga avhopp efter den 1 juli. Inbetalning gör du till Urkults bankgiro där du skriver ”Ungkult, Förnamn Efternamn (på den som ska vara med på lägret)”.

MEN! Sänd Inte in några pengar Före du fått bekräftat att Du blivit antagen!

Frågor skickar du till: ungkult@urkult.se

Inga frågor är dumma, det är bara dumt att inte ställa dem!

Varmt välkomna! Hoppas vi ses i sommar! Och glöm inte att ta med ett instrument om du har ett och så klart själen och peppen!

Kärlek och fred

Med stöd från:

Kulturrådet