Urkult är en stark musikupplevelse, men inte bara på grund av de fantastiska artisterna som uppträder på scenerna. Välkommen att utforska din egen röst tillsammans med andras, i din egen kropp och i vissång. Dansa loss och släpp fram din urkraft till djembetrummor och snurra in dig i polskedansen till fiolmusik. Följ med på en ljudresa med de helande tonerna och vibrationerna från kristallskålar och magisk sång, eller upplev en exklusiv och personlig dansföreställning.
Läs mer på: https://www.urkult.se/aktiviteter/

DIN RÖST SOM MEDICIN OCH NJUTNING
Ljudarbetaren , operasångerskan och workshopledaren Camila Rivera bjuder i denna workshop in dig att närma dig din röst med nyfikenhet och fokus på hur den känns i din kropp snarare än hur den låter. Du blir stöttad i att få kontakt med den medfödda intelligensen hos ditt instrument och dess förmåga att hjälpa dig att känna och transformera dina känslor. Vi kommer att använda kristallskålar för att hjälpa dig att ställa in olika energicenter i kroppen och låta dem uttrycka det som längtar efter att få uttryckas i en säker, ceremoniell och välkomnande miljö.

NORRDANS – ONE ONE ONE
En stol, en dansare. Detta är utgångspunkten för verket One One One av koreografen Ioannis Mandafounis. Du sätter dig på stolen, en dansare kommer fram till dig och säger: – Jag kommer att dansa för dig så länge vi håller ögonkontakt. Det som händer sedan är en tyst dialog, ett exklusivt möte. En möjlighet att se dans med nya ögon. Att se, att verkligen se dans. När du har sett nog kan du lämna stolen.Verket är både ett exklusivt möte mellan två personer, publikpersonen och dansaren, men kan även avnjutas runt om detta möte.Vi utlovar något säreget, intimt, provocerande och underhållande. Mitt i rummet och samtiden.

VISORNAS ÅTERBRUK
Ta med dig lusten att sjunga eller en visa eller två till Cirkustältet framemot kvällen när dimmorna stiger över Ångermanälven. I generationer har vi sjungit för varandra, melodier, texter och små strofer har fått resa mellan oss och på så sätt hållits levande genom flydda tidsåldrar. Tillsammans med musikhandledare Susanne Lind får du tillfälle att upptäcka, återfinna, dela eller omforma visor, kända eller okända, burleska, vackra eller tragiska från olika delar av Sverige och världen.

URKRAFTSDANS
Eva Dunder leder er in i dansens glädje! Eva har dansat i hela sitt liv och lett dansworkshops på olika kursgårdar och festivaler. Eva har hämtat influenser från många håll, bland annat ifrån dansstilar från olika västafrikanska regioner. Alla är välkomna att vara med och dansa! Vuxna som barn, nybörjare som erfarna dansare. Det blir mycket glädje, energi och ett fantastiskt roligt sätt att röra på kroppen tillsammans med LIVE TRUMMOR! Är du djembespelare/slagverkare/trummis, kom gärna och trumma till oss dansare! Det finns några djembes och slagverk att låna, eller ta med egna instrument. Dansare, kom som ni är! Gärna i bekväma kläder så att ni kan röra er fritt.

LJUDRESA
Camila Rivera härstammar från en lång rad helare i sitt hemland Colombia och följer sitt kall att hjälpa andra att nå djupare delar av sig själva för att uppnå helande, njutning och expansion. Camilas ljudresor arbetar genom olika energicenter i kroppen med hjälp av sju kristallskålar, en skål för varje center, och hennes magiska röst. Du kommer att känna detta vibrera lika mycket i dina öron som i din kropp och själ. Upplev den marshmallowliknande frodigheten av lerrik jord, vattnets sinnliga slingrande, eldens råa expanderande kraft, luftens mjuka beröring och eterns drömska suspension. Många deltagare upplever förändrade medvetandetillstånd, djup avslappning och en ökad känsla av välbefinnande av att delta i dessa resor. Varje resa är unik och skapad efter utrymmets energier och behov och dess medresenärer.

POLSKEVERKSTAD
Välkommen att testa på den traditionella folkdansen Polska! Det som förr kallades syndfullt kan vi med glädje idag kalla för lustfullt. Kom så tar vi oss an försteg och snurr, både nybörjare och mer erfarna. Catarina Eden leder dig i polskelandet till taktfast fiolmusik av Susanne Lind. Efter kursen kan man passa på att använda sina kunskaper till tonerna av Ranarim som spelar på Stora Scen efteråt.