Urkult 2020 är inställt

Det är ett oerhört smärtsamt beslut att behöva ställa in årets festival, och det är med tungt hjärta vi meddelar detta. Vår vision har hela tiden varit att välja kärlekens och hoppets väg och nu ser vi det som det mest kärleksfulla beslutet att ställa in. 

Festplatsen, Urkults hjärta, har varit en samlingsplats för människor i tusentals år och de senaste 25 åren har Urkult varit en mötesplats fullt av kärlek, fantastisk musik, otroliga engagemang och dans under tallarna. 

Vi kommer nu att arbeta med olika stödinsatser för att trygga Urkults framtid. Men tack vare att vi genom åren skapat en ekonomisk buffert och allas stora engagemang och stöd, har Urkult goda förutsättningar att klara ett år utan festival. Den buffert vi byggt upp, för att klara regniga år och oförutsedda kostnader, kommer nu att gå åt allt eftersom. 

Hur kan ni stötta Urkult?

Många har önskat ett sätt att redan nu stötta Urkult. För att möjliggöra att festivalen 2021 blir den bästa någonsin finns det därför möjlighet att bidra med en valfri gåva genom att Swisha till följande nummer: 1235347729. Alla bidrag, stora som små, är välkomna. 

Vi förstår att Näsåker är en plats som det sitter i muskelminnet att besöka första helgen i augusti. I år ber vi er att i solidaritetens tecken trotsa den naturliga gravitationen mot Näsåker och Urkults festplats och inte resa hit kring urkultshelgen. Festplatsen kommer vara igenbommad för besökare. Tillsammans behöver vi värna om varandra, Näsåker och de människor som är mest utsatta under denna pandemi.

2021 kommer vi satsa på att arrangera den bästa festivalen någonsin, invid forsen och älvens trygga sus. Vi hoppas och önskar er att värmen och kärleken från dessa 25 år av Urkult kan hålla era hjärtan varma.

All kärlek! 

Foto: Ida Olsson

 

Biljetterna till Urkult 2021 släpps under hösten 2020! 

 

 

Urkult Lärkvägen 1, 880 30 Näsåker